Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında saat 20:15 itibariyle açıklama yapmaya başladı... İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

Şuan bu salgına en hazırlıklı ülkeyiz. Bir çok araç gereci kendimiz üretebiliyoruz. Sosyal izolasyonda sorun yaşıyoruz. Bu gece yarısı yeni tedbirler uyguluyoruz.

- Bu gece itibariyle 30 büyükşehir ile Zonguldak ilimizi belirli istisnalar dışında araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Gıda, temizlik ve zorunlu ihtiyaçlar dışında giriş çıkış yapılamayacak.
- Ayrıca 20 yaş altına sokak çıkış yasağı getiriyoruz. 1 Ocak 2000 ve üstü doğumlular da tıpkı 65 yaş gibi sokağa çıkamayacaktır.
- Dışarıya çıkma dışında pazar gibi toplu ulaşım gibi kalmak isteyen vatandaşlara maske takma zorunlu hale gelecek.

İkazlara uymayanlara gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır. Milletime güveniyorum, bu içi boş bir söz değil. Attığımız her adımda bu güvenin tezahürlerini görüyoruz. Kurallara ne kadar iyi riayet edersek salgının seyrini o derece kontrol altına alır, tehdidi ortadan kaldırabiliriz. Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturacak şekilde asla bir arada bulunulamayacak. En az üç adım adım emsafe kuralına uymayana ceza verilecek.

memurlar.net