Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig'deki maçlar ilk etapta seyircisiz oynandı, sonrasında ise ara verildi.

Seyircisiz oynama konusunda en hızlı aksiyonu Türkiye aldı. Ülkemizdeki ilk vaka 11 Mart'ta görüldü. Hemen ertesi gün, maçların seyircisiz oynanması kararlaştırıldı.

Avrupa'nın 5 büyük liginde ise İtalya en erken önlemi aldı. 31 Ocak'ta ilk vakanın görüldüğü ülkede, karşılaşmaların 32 gün sonra seyircisiz oynanmasına karar verildi.

Almanya'da ilk vaka 4 Şubat'ta görüldü. 35 gün sonra, ligleri seyircisiz oynatma kararı alındı. 13 Mart'ta süresiz ertelenen liglerin 9 Mayıs'ta başlaması gündemde.

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen Avrupa ülkelerinden biri olan İspanya'da ilk vaka 31 Ocak'ta görüldü.38 gün sonra ligleri seyircisiz oynatmaya karar veren İspanyollar, 12 Mart'ta da ligleri erteledi.

Virüse karşı başlangıçta radikal önlemler almayan İngiltere'de ilk vaka 31 Ocak'ta görüldü. 12 Mart'ta seyircisiz oynanması kararlaştırılan Premier Lig, 3 Nisan'da ise süresiz olarak ertelendi. 

Bu alanda en geç erteleme ve iptal kararlarını veren ülke Fransa oldu. 21 Ocak'ta ilk vakanın görülmesinden tam 48 gün sonra karşılaşmaların seyircisiz oynanması kararlaştırıldı. 10 Mart'ta ligler seyircisiz oynatılırken, 13 Mart'ta bu karar süresiz ertelemeye dönüştü.

28 Nisan'da ise lig 1 ve lig 2 sona erdirildi. 

Kaynak: TRT SPOR