Elma sirkesi eski zamanlardan günümüze kadar şifa kaynağı olarak biliniyor. Yaz mevsimine yakın detoks yapmak isteyenlerin, özellikle fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin ilk gözdesi olan elma sirkesi, gerçekten zayıflatıyor mu, merak konusu oldu.  Çoğu kişi sabahları aç karnına suyun içine katıp içiyor. Yağ yakıcı özelliği ile bilinen elma sirkesinin sağlığımız açısından da birçok faydası bulunuyor. 

 

Evde yaptığınız elma sirkesi doğal olarak fermente oluyor yani hazır almak yerine evde en doğalını kolayca yapabileceğiniz elma sirkesinin en önemli özelliklerinden biri aç karna içildiğinde kişiyi uzun süre tok tutması. Bunun dışında ema sirkesi metabolizmanızı hızlandırır ve kilo vermenize yardımcı olur, vücuttaki toksinleri dışarı atar. Özellikle kan şekerinin düşmesini engelleyerek abur cubur krizlerinin önüne geçer ve sağlıksız beslenmenizin önüne geçer.

Elma sirkesini eğer zayıflamak için kullanıyorsanız miktarına dikkat etmeniz, sağlıklı beslenmeniz ve düzenli spor yapmaya devam etmeniz gerekiyor. Böylelikle daha kolay kilo vermeye başlarsınız. 

Peki, elma sirkesi zayıflamak için nasıl kullanılır?

Eğer fazla kilolarınızdan ve vücudunuzdaki zararlı toksinlerden kurtulmak istiyorsanız verdiğimiz tarifi uygulayabilirsiniz. Ancak tarifi uygulamadan önce her ne kadar tamamen doğal bir ürün olsa da elma sirkesini tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışmayı unutmayın. Çünkü elma sirkesi asidik olduğu için özellikle mide problemi yaşayan kişilerin bu konuda dikkatli olması gerekiyor. 

İşte zayıflatan ve detoks etkisi yaratan elma sirkesi tarifi:

Malzemeler:

-1 tatlı kaşığı elma sirkesi
-1 tatlı kaşığı doğal bal
-1 basrdak ılık su

Nasıl yapılır?

-Ilık suyunuzun içine tüm malzemeleri ekleyin ve tüm karışım eriyene kadar karıştırın.
-Bu karışımı her sabah kahvaltıdan yirmi dakika önce aç karnına için. 
-Karışımı öğünlerden önce de içebilirsiniz ancak 3 bardağı geçmemesine dikkat ediniz.

 

pembenar