Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Milli eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yaptığı görüşmeyi yazdı. Selvi, eğitime başlamamış olan 6, 7, 10 ve 11. sınıfların şimdilik eğitime başlamayacağını dile getirdi.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü

6, 7, 10 VE 11. SINIFLAR EĞİTİME BAŞLAYACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı ile konuşurken koronavirüs nedeniyle eğitime henüz başlayamayan 6, 7, 10 ve 11. sınıfların durumunu sordum. Yakın zamanda eğitime başlamaları söz konusu mu? Ziya Selçuk, "İkinci dalga gelmeseydi biz rutin olarak bütün sınıfları peş peşe başlatmayı planlıyorduk. Önümüzdeki süreçte diğer kademeler için de yüz yüze eğitim konusu kabinede alınacak kararla netlik kazanacak" dedi.

BAKANIN APLİKASYONUNA GELEN BİLGİLER

İkinci dalga artış nedeniyle Bilim Kurulu, 6, 7, 10 ve 11. sınıflar için "Acele etmeyin. Biraz bekleyelim" demiş. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bilim Kurulu'nda biraz beklememiz eğilimi var. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının istatistiklerini günlük takip ediyoruz. Benim telefonumda bir aplikasyon var. Ben sınıf sınıf, bölge bölge bakabiliyorum. Bana öğretmenler, öğrenciler ve servis şoförleriyle ilgili bilgiler anlık olarak geliyor. Hangi sınıf seviyesinde kaç öğrencimiz ve kaç öğretmenimizde temaslılık durumu var, biliyoruz. Ailesinde temaslı olanları da belirliyoruz. Eğitime başlayacak olan yeni sınıflarla ilgili olarak Bilim Kurulu'nun yeni bir değerlendirme yapmasını bekliyoruz. Verilere bakarak karar vereceğiz. Şu anda ortada bir karar yok" dedi.

Edindiğim izlenim, 6, 7,10 ve 11. sınıflar yüz yüze eğitimi biraz bekleyecek gibi...

memurlar.net