Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında düzenlenen ve 3 saat 50 dakika süren “Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı” sonrası açıklamalarda bulundu.

"Artık hiçbir şeyin eskisi gibi gitmeyeceği açıktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık hiçbir şeyin eskisi gibi gitmeyeceği açıktır. Bu salgınla birlikte dünyada köklü değişiklikler yaşanabilir. Küresel ekonomik, siyasi ve sosyal düzende köklü değişiklikler yaşanması muhtemel yeni bir döneme giriyoruz. Türkiye’nin, bu fotoğraf içinde avantajlı bir yerde durduğuna inanıyorum. Sorunun çözümü için gayret edecek, geleceği inşa mücadelesi vereceğiz. Salgının çıkmasından bu yana Türkiye hastalıkla ilgili gelişmeleri yakından izledi ve tedbirleri aldı" ifadelerini kullandı.

"Tedbirler, salgın riski ortadan kalkana kadar sürecek"

Kendilerinin tüm hedeflerinin insan hayatı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Tedbirler, salgın riski ortadan kalkana kadar sürecektir...Tedbirler uygulanırsa evde kalma süresini 3 haftayla sınırlı tutabiliriz...Milletimden ricam, tehdit geçene kadar evlerinden çıkmamalarıdır. Vakit yapabileceğimiz her şeyi evimizden yapma vaktidir. Yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı olanlar ALO 184'ü aramalıdır...İki aylık direnme sürecimizi en iyi şekilde atlatacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınının etkilerini ortadan kaldırmak amacıyla hazırlanan ekonomik ve sosyal önlem paketini de açıkladı. 

Kaynak: TRT SPOR