BAŞVURU VE EVRAK TESLİM İŞLEMLERİ
Madde 10 - Başvuru ve Evrak Teslim işlemleri iki aşamalı olarak yapılır.
1) Online Başvuru
a) Online başvurular 1 - 23 Ağustos 2019 tarihleri arasında ÇOMÜ - Spor Bilimleri Fakültesi - Özel Yetenek Sınavı Başvuru Sistemi web adresi üzerinden (https://ozyes.comu.edu.tr) yapılacaktır.
b) Adaylar aşağıda belirtilen Üniversite Kooperatif hesabına 80 TL cari harcamalara katkı payı yatırdıktan sonra, ilgili makbuzdaki dekont numarasını Online başvuru formundaki ilgili alana gireceklerdir. (Başbakanlığın 18.01.2011 tarih ve 27819 sayılı Resmi Gazetede yayımladığı "Kamu Sosyal Tesisleri Kullanımına ilişkin Tebliği" gereğince cari giderlere katkı ücreti tahakkuk ettirilir.) [S.S. Çanakkale Onsekiz Mart Araştırma Proje Eğitim Kooperatifi, T.C. Ziraat Bankası Çanakkale 18 Mart Şubesi (IBAN No: TR55 0001 0022 9459 2104 0150 03) ].
c) Online başvuru yapan adayların bilgileri, başvuru saatinden en geç 24 saat sonra Fakültedeki ÖZYES sistem memuru tarafından kontrol edilerek onaylanacaktır. Online başvurusu onaylanan adaylar, başvuru sırasında belirttikleri e-posta adreslerine gönderilen link aracılığıyla Online Başvuru Formu çıktılarını alabileceklerdir (Bu form evrak teslimi sırasında istenecektir).
d) Adayların 23 Ağustos 2019 tarihi saat: 17:00’ye kadar online başvurularını yapmış olmaları gerekir. Bu tarih ve saatten sonra online başvuru sistemi kapatılacaktır.
2) Şahsen Başvuru ve Evrakların Teslimi
a) Online Başvuru işlemini tamamlayarak başvurusu onaylanan adaylar 01 Ağustos 2019 tarihinden itibaren Sınav Kayıt Bürosuna şahsen başvurarak “ÖZYES için İstenecek Belgeleri” teslim edeceklerdir.
b) Şahsen başvuru ile evraklarını teslim edecek adayların, ÖZYES’e gireceği tarihten en geç 1 (bir) gün önce saat 17:00’ye kadar bu işlemlerini tamamlamış olmaları gerekir. Adayın ÖZYES’e gireceği gün, sınav esnasında veya sonrasında hiçbir suretle belge ve başvurusu kabul edilmeyecektir. (Adayların hangi gün sınava girecekleri sıra numarasına göre belirlenecek ve 23 Ağustos 2019 tarihinde ilan edilecektir.)
c) Adayların şahsen başvurularında “ÖZYES için İstenecek Belgeleri” eksiksiz teslim etmeleri halinde güvenlik gerekçesiyle "ıslak imzaları" alınır ve kendilerine "2019 ÖZYES Aday Sınav Giriş Belgesi" verilir. Bu adaylar Özel Yetenek Sınavına girmeye hak kazanırlar.
d) Posta ve/veya kargo ile gönderilecek evraklar dikkate alınmaz ve sorumluluk kabul edilmez.

ÖZYES İÇİN İSTENECEK BELGELER
Madde 8 -
a) Online Başvuru Formu Çıktısı (Online Başvuru esnasında belirtilen e-posta adresine gönderilecek link aracılığı ile temin edilebilecektir.)
b) 2019 ÖZYES Aday Sınav Giriş Belgesi (Kayıt sırasında kayıt bürosundan temin edilecek, aday tarafından doldurulup imzalandıktan sonra belgelerle birlikte kayıt bürosuna teslim edilecek ve kayıt bürosunda onaylandıktan sonra adaya geri verilecektir. Bakınız Madde 9),
c) 2019 TYT Sonuç Belgesi'nin bir adet fotokopisi ,
d) Nüfus cüzdanı onaylı örneği,
e) Lise Diploması ya da Mezuniyet Belgesinin onaylı fotokopisi (noter veya resmi kurum onaylı) (Lise diploması veya mezuniyet belgesi olmayan fakat mezun olabilecek durumda olan (bütünlemeye kalmış, tek ders sınavlarına girme hakkı olanlar) adayların da başvuruları kabul edilir.)
f) Üç (3) adet fotoğraf: (4.5 x 6 cm ebadında son altı ayda çekilmiş)
g) Sağlık Raporu: ÖYS Sınava girecek tüm adayların Resmi Sağlık Kurumlarından veya Özel Hastanelerden alacakları "Spor Bilimleri Fakülteleri Özel Yetenek Sınavlarına Katılmasında Sağlık Açısından Sakınca Yoktur" (Tek hekim imzalı rapor da kabul edilir) ibaresi bulunan sağlık raporunu başvuru belgelerine eklemeleri zorunludur. Başvuru sırasında bu raporu teslim etmeyen adayların ön kayıtları yapılmaz. Spor Bilimleri Fakültesinde öğretimi aksatabilecek bedensel (kamburluk vb.) veya konuşma (kekemelik vb.) gibi engellere sahip olan adaylar belirlendiğinde, ilgililerden heyet raporu istenecektir. Heyet raporunda durumu belgelenenler sınavı kazanmış ve kayıt yaptırmış olsalar dahi Öğrencilikleri iptal edilir.
h) Milli sporcu olanlar durumlarını resmi evraklarla belgelendirmeleri zorunludur.

Kılavuzu indirmek için tıklayınız...