Süper Lig'de 13. hafta maçında Kasımpaşa ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan mücadelede kazanan taraf, 90+5. dakikada attığı golle Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar 3-2'lik skorla 3 puana ulaştı.

Kasımpaşa'nın gollerini 28. dakikada Beşiktaş'ın eski futbolcusu Mustafa Pektemek ve 56. dakikada Fode Koita kaydetti. Beşiktaş'ın golleri 39. dakikada Caner Erkin ve 71. ve 90+5. dakikada Umut Nayir'den geldi.

Ev sahibi Kasımpaşa'da Karim Hafez, 15. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Beşiktaş, erken bir dakikada 10 kişi kalan rakibi karşısında çok zorlandı ama galibiyete ulaşmayı başardı.


Kasımpaşa'da Mustafa Pektemek, Beşiktaş'a karşı oynadığı maçta golünü atarken, Ricardo Quaresma da ilk kez Süper Lig'de Siyah-beyazlılara rakip oldu. Bu arada Beşiktaş'ın efsane isimlerinden Tayfur Havutçu da Kasımpaşa'da teknik direktör olarak çıktığı ilk maçta, eski takımına rakip oldu.

Bu sonuçla Beşiktaş galibiyet serisini 6 maça çıkardı ve puanını 27 yaptı. Kasımpaşa 12 puanda kaldı. Süper Lig'de gelecek hafta Kasımpaşa, Çaykur Rizespor'a konuk olacak. Beşiktaş da Sergen Yalçın'ın başında olduğu Yeni Malatyaspor'u ağırlayacak.

 

Stat: Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Arda Kardeşler, Ekrem Kan, Ali Saygın Ögel

Kasımpaşa: Fatih Öztürk, Popov, Veysel Sarı, Ben Youssef, Hafez, Sadiku, Hajradinovic (Dk. 90+5 Uğurcan Yazğılı), Quaresma (Dk. 88 Khalili), Heintz, Mustafa Pektemek (Dk. 76 İlhan Depe), Koita

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Roco, Rebocho (Dk. 72 Lens), Hutchinson, Elneny (Dk. 84 Güven Yalçın), Diaby (Dk. 60 Umut Nayir), Ljajic, Caner Erkin, Burak Yılmaz

Goller: Dk. 24 Mustafa Pektemek, Dk. 56 Koita (Kasımpaşa), Dk. 39 Caner Erkin, Dk. 71 ve 90+5 Umut Nayir (Beşiktaş)

Kırmızı kart: Dk. 15 Hafez (Kasımpaşa)

Sarı kartlar: Dk. 32 Koita, Dk. 76 İlhan Depe, Dk. 90+6 Ben Youssef (Kasımpaşa), Dk. 33 Hutchinson, Dk. 45+3 Burak Yılmaz, Dk. 57 Elneny, Dk. 67 Roco, Dk. 90 Gökhan Gönül (Beşiktaş)

Haber7