Son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı'nın beden eğitimi dersini önemsizleştiren uygulamalarına karşı Beden Eğitimi Öğretmenleri okul sporlarına katılmama kararı aldı. 


İlk karar Koceli/Darıcadan geldi.

Koceli'nin darıca ilçesinde beden eğitimi öğretmenleri zümre toplantısında beden eğitimi dersinin önemsizleştirilmesine tepki olarak okul sporlarına katılmama kararı aldı. Beden eğitimi öğretmenleri öğrencileri mağdur etmemek için ilçe içinde kendi aralarında etkinlikler düzenleyeceklerini açıkladılar. 
 
Tüm iller katılmama kararına katılacak!

Beden Eğitimi Spor ve Yaşam Derneği (BESYAD) Kerem BALYEMEZ, beden eğitimi karşı alınan tavırların hoş olmadığını ve Sosyal medya arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda bu kararı almak zorunda kaldığımızı üzülerek duyuruyoruz.

Bu şekilde spor kültürü nasıl oluşutaracağız?

Bizim amacımız ülkemizde spor kültürü oluşturmak. ama bu şartlar da maalesef bunu başarmak imkansız. Okullarda malzeme yok, bahçe yok, spor salonu yok, vs. beden eğitimi ve sporla ilgili çoğu şey yok. Ama ücretsiz kitap dağıtıyoruz, tablet dağıtıyoruz, süt üzüm vs. dağıtıyoruz. Bizim dersimizi önemsiz bir ders olarak görülmesine karşıyız. Bakın bir çok sorunumuz var ve bunların çözümlenmesini istiyoruz.  

Beden eğitimi öğretmenlerinin yaşadığı sorunlar: 

- Spor malzemesi sorunu
- Egzersiz sorunu (Destekleme ve yetiştirme kursu ile aynı özelliğe sahip olan 
   Egzersizler ücretleriyle aynı olmaması, yöneticilerin egzersize karşı çıkması)  
- Destekleme ve yetiştirme kursu açmamaları
- Okul Sporlarındaki sorunlar
- Spor odası sorunu
- Yöneticilerin spora olumsuz bakış açısı
- Seçmeli ders sorunu
- Atamaların az olması

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorunlarımızı çözümlemesini bekliyoruz. Aksi takdirde tepkimiz devam edecektir.

Kamuoyuna duyurulur...