Beden Eğitimi Öğretmenlerinden Atama İsteği Bizler Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan ve atama bekleyen Beden Eğitimi Öğretmenleri olarak geleceğimize sahip çıkmak, ülkemizin spor kültürünü ve kalitesini en üst seviyelere çıkarmak için görev beklemekteyiz.

Bilindiği üzere geçen yıl eğitimde branş uzmanlığını destekleyen 4+4+4 sistemine geçilmiş; ancak hazırlıksız uygulanan bu sistem amacının dışına çıkarak branş kavramının hiçe sayılmasına neden olmuştur. Bunun en büyük kanıtı 4270 Sınıf Öğretmeninin branşımıza geçirilmesidir. Bu uygulama ile Beden Eğitimi dersini özel yapan teknik bilgiler ve özel yetenek göz ardı edilmiş, atama bekleyen Beden Eğitimi Öğretmenleri mağdur edilmiştir.

2013 Eylül atama döneminde bizlere verilen 1500 kontenjan, alanımıza yeterince değer verilmediğinin bir göstergesidir. Atama bekleyen 19 bin Beden Eğitimi Öğretmeni beş yılda 4270 kontenjan alamazken branşımıza bir yılda 4270 sınıf öğretmeninin geçirilmesi hak mıdır?7304 açıkla ihtiyaç sıralamasında 7. sırada olan Beden Eğitimi diğer branşlara yapılan pozitif ayrımcılık neticesi kontenjan sıralamasında 12. sıraya gerilemiş; bazı branşlara açığın % 50’ si kadar kontenjan verilirken Beden Eğitimine açığın % 17 ‘si kadar kontenjan verilmiştir. Pozitif ayrımcılığın negatif etkisi, şu günlerde bizi yaralamıştır.

Unutulmamalıdır ki Allâh yolunda üç kez şehit dahi olsan ve üzerinde kul hakkı varsa Cennete giremezsin Tüm günahların affedilir, Kul Hakkı hariç.

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLERİ DAYANIŞMA PLATFORMU