Ortaokulda raporlu olan öğrencilere nasıl not verilecek?

MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde raporlu olan öğrencilerin durumu 27. maddenin 2. fırkasında belirtilmiştir. İşte o madde: 

Madde 27: 

2) Her iki dönemde veya dönemin birinde uygulamalı herhangi bir derste sağlık durumları veya bedensel engelleri nedeniyle sağlık raporunda belirtilen faaliyetleri yapamayanların bu dersin öğretim programında yer alan temel becerilere yönelik faaliyetlere katılımları değerlendirilerek verilen dönem puanlarının aritmetik ortalaması, o dersin yıl sonu puanı sayılır.

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumlar Yönetmeliği indirmek için tıklayınız...

Lisede raporlu olan öğrencilere nasıl not verilecek?

Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde raporlu olan öğrencilerin durumu 51. maddenin 5 fırkasında belirtilmiştir. İşte 51. Madde: 


MADDE - 51: 

(5) Beden eğitimi dersinde sağlık durumları veya engelleri nedeniyle bazı etkinliklere katılamayacak durumda olan öğrenciler resmî ya da özel sağlık kurum ve kuruluşlarındaki bir doktordan rapor almak zorundadır. Raporda, öğrencilerin sağlık durumlarının veya engellerinin beden eğitimi etkinliklerinden hangisine geçici ya da sürekli olarak engel oluşturduğunun açıklanması gerekir. Rapora göre beden eğitimi dersinin bazı uygulamalı etkinliklerinden muaf tutulanlar, sadece teorik bilgilere ve uygun etkinliklere; bütün uygulamalı etkinliklerden muaf tutulanlar ise sadece teorik bilgilere göre değerlendirilir.


28/10/2016 tarihli ve 29871 sayılı Resmî Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren  "Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği" için TIKLAYINIZ.

www.bedenegitimi.gen.tr / Kerem BALYEMEZ