Süper Lig'de 11 Mayıs Pazar günü Başakşehir sahasında Ankaragücü'nü konuk edecek. 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak müsabakayı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

Son 3 maçtır galibiyet alamayan ve ligde 37 puanla 14.sırada bulunan sarı-lacivertli ekip kazanarak galibiyet hasretine son vermeyi hedefliyor. Son 4 maçında 10 puan yitiren  ve geçen hafta liderliği averajla Galatasaray'a kaptıran Medipol Başakşehir ise kazanarak son haftalara şampiyonluk için iddialı girmek istiyor.

Başkent temsilcisinde sakatlıkları süren Brice Djedje ve Wilfred Moke ile kart cezalısı Cebrail Karayel yarınki maçta forma giyemeyecek.

Sezonun ilk yarısında Ankara'da yapılan maçı Medipol Başakşehir 1-0 kazanmıştı.

Maç öncesi notlar

Süper Lig tarihinde Ankaragücü ile oynadığı 11 maçın sadece üçünü kazanabilen Başakşehir (4B 4M), bu galibiyetleri son üç karşılaşmada aldı.

Ankaragücü ile evinde oynadığı beş Süper Lig maçında da gol bulan Başakşehir (1G 1B 3M), tek galibiyetini gol yemediği tek karşılaşmada aldı (3-0).

Ankaragücü, Süper Lig tarihinde Başakşehir karşısında aldığı dört galibiyetin üçünü deplasman maçlarında elde etti.

Son dört Süper Lig maçında 10 puan kaybeden Başakşehir (2B 2M), daha önceki 19 karşılaşmada 11 puan kaybetmişti (14G 4B 1M).

Ankaragücü, bu sezon İstanbul deplasmanlarında oynadığı dört Süper Lig maçının üçünü kaybetti; tek galibiyetini Fenerbahçe'yi yenerek aldı (3-1).

Bu sezon Süper Lig maçlarında skor olarak en uzun süre önde oynayan takım olan Başakşehir (toplam 1133 dakika), son dört haftada sadece Beşiktaş karşılaşmasında öne geçebildi (7 dakika).

Bu sezon Süper Lig maçlarının ilk 15 dakikalarında en az gol yiyen takım Başakşehir (1). Bu dakika aralığında kalesinde Ankaragücü'den (6) daha fazla gol gören tek ekip ise Sivasspor (7).

Bu sezon ilk kez üst üste iki Süper Lig maçında gol atamayan Başakşehir, Kasım-Aralık 2008'den bu yana üç maçlık kuraklık yaşamıyor.

Bu sezon Süper Lig'de yaptığı gol katkısıyla takımına en fazla puan kazandıran oyuncu Başakşehir'den Edin Visca (12 gol & 13 asist – 18 puan).

Devre arasında transfer olmasına rağmen Ankaragücü formasıyla bu sezon en fazla gole katkı sağlayan oyuncu olan Tyler Boyd (4 gol & 4 asist), son üç Süper Lig maçında gol ya da asist katkısı yapamadı.

Kaynak:TRTSPOR