Gaziantep ili birçok amatör spor branşlarında inanılmaz çıkış yaparken en çok dilkati çeken ise atletizm olmuştur. Atletizm branşıda Gaziantep ilinde son 3-4 yıl içinde inanılmaz bir ivme yakalayarak Türkiye'de ses getiren branş oldu.

Salon Şart;

Gaziantep Atletizmdeki çıkışı sürdürebilmesi adına bir salon pisti şart oldu. Türkiye'de sadece İstanbul'da bulunurken 2021 yılı içinde Bursa'ya Osmangazi Belediyesi tarafından bir salon yapıldı ve atletler salon yarışlarına daha iyi hazırlanmaya başladılar. 

Salon Yaıpılırsa Ne Olur; 

Gaziantep'e Atletizm Salonu yapıldığı taktirde tüm sporcular artık üşümeden kapalı alanda milli takım yarışlarına daha iyi hazırlanarak Doğu ve Güneydoğu için de bir yıldız olmuş olacak kendi bölgemizde birçok ulusal bazlı bölgesel yarışlar İle uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacak yarışlar düzenlenecektir. Buda sporcuların teşviki ve tecrübesinin artması demektir. 
Süperlig Yarışına Ev Sahipliği;

Şehrimizde Atletizm Süper Lig Yarışı Mükemmel Şekilde Organize edilerek olimpiyat sporcularını ağırladı. Süperlig Türkiye'de Sadece İzmir, Bursa ve Ankara illerinde yapılıyordu. 

Salon İçin Yer Varmı; 

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sn Prof Dr Arif ÖZAYDIN ile daha önce görüşmeler yapılmış ve Üniversite Girişinde bulunan halı saha tarzında olan yeri atletizm salonu için uygun görmüş gerekli destek verildiği taktirde yapılabilir hatta ismi de Recep Tayyip Erdoğan Atletizm Pisti olsun demişti üniversitemizde Cumhurbaşkanımızın adını verecek güzel bir tesis zaten düşünüyordum demişti buradan gerekli kamu kurumlarımızın bunu duyarak Gaziantep'imize Atletizm Salonu kazandırılması yönünde çalışmalar umarım hız kazanır ve Bursa Osmangazi Belediyesine kazandırdıkları atletizm salonu için teşekkür ediyoruz. DARISI GAZİANTEP'e