Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ilk maçında Anadolu Efes ile Galatasaray Doğa Sigorta kozlarını paylaştı.

Her iki takımın da kontrollü başladığı müsabakada Anadolu Efes ilk periyodu 22-19 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte ise oyun üstünlüğü Galatasaray Doğa Sigortaya geçti. Sarı kırmızılılar etkili bir performans ortaya koyduğu bölümün sonunda soyunma odasına 43- 41 üstün gitti.

Büyük çekişme ikinci yarıda da devam etti. Anadolu Efes, skorer oyuncularının da devreye girmesi ile final periyoduna 64-63 skor avantajı ile girdi.

Ergin Ataman'ın öğrencileri son çeyrekte de kontrolü elinde tutmasını bildi. Anadolu Efes parkeden 82- 77 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti..

Rodrigue Beaubois on sekiz sayı ile galibiyette önemli rol oynadı. Galatasaray Doğa Sigorta'da ise Aaron Harrison'un on yedi sayısı yenilgiyi önleyemedi.

Öte yandan, 2015-2017 yıllarında Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın formasını giyen Ekpe Udoh, mücadeleyi kenardan takip etti.

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Zafer Yılmaz, Mehmet Serdar Ünal, Alper Özgök

Anadolu Efes: Micic 16, Buğrahan Tuncer, Simon 13, Moerman 14, Dunston 15, Beaubois 18, Yiğitcan Saybir, Doğuş Balbay, Metecan Birsen, Sertaç Şanlı 6

Galatasaray Doğa Sigorta: Webster 11, Göksenin Köksal 8, Hayes 5, Harrison 17, Auguste 12, Arapovic 13, Can Korkmaz 8, Ege Arar, Caner Erdeniz, Erolcan Çinko 3

1. Periyot: 22-19

Devre: 41-43

3. Periyot: 64-63

Üç galibiyete ulaşacak takımın finale yükseleceği eşleşmenin ikinci maçı 2 Haziran Pazar günü saat 16.30'da Anadolu Efes'in, üçüncü karşılaşma ise 5 Haziran Çarşamba günü Galatasaray Doğa Sigorta'nın ev sahipliğinde yapılacak.

Serinin uzaması durumunda finale çıkacak takımı belirleyecek eşleşmenin dördüncü maçı 7 Haziran Cuma ve beşinci karşılaşma ise 10 Haziran Pazartesi günü oynanacak. 

Kaynak: TRT SPOR