Çok yakında, 5G destekli cihazlar piyasaya çıkmaya başlayacak. Geçtiğimiz dakikalarda Hawaii‘de düzenlenen etkinlik sırasında 5G destekli Snapdragon işlemcili telefonlar için resmi tarih verildi.


Qualcomm‘un Başkanı Cristiano Amon,  5G destekleyen Snapdragon işlemcili telefonların 2019’un ikinci çeyreğinde piyasaya sunulacağını doğruladı.

Bu hafta içerisinde Snapdragon 855 işlemcisini de resmi olarak tanıtacak olan teknoloji devi, Snapdragon X50 5G NR modeli ile birlikte akıllı telefonlarda yeni bir devri başlatmayı hedefliyor.


Cristiano Amon‘un aktarmış olduğu bilgiler doğrultusunda,  MMWave teknolojine sahip olan akıllı telefonlar ile 2019’un ikinci çeyreğinde buluşacağımız belirtiliyor.

Tüm bu gelişmeleri bir kenara bıraktığımızda ise 5G teknolojisi ile karşımıza çıkacak operatörler ve akıllı telefon üreticileri açıklandı. Fakat açıklanan operatörler arasında ülkemizden herhangi bir firmanın olmadığını da belirtmekte fayda var. Ayrıca etkinlikte açıklanan firmaların arasında Huawei ve Apple’ın olmaması da oldukça dikkat çeken ayrıntılar arasında yer alıyor.

haber7