Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılı 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarını 9 Ağustos 2019 tarihi itibarıyla açıkladı. MEB tarafından yapılan kuranın ardından sonuçlar da belli olmuştu. Atama sonuçlarının belli olmasıyla tüm branşların taban puanları da yayımlandı. Haberimizin devamında atama sonuçlarına ayrıca ulaşabilir ve tüm öğretmenlik branşlarının puanlarını inceleyebilirsiniz.

2017 veya 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak şartı ile başvuru yapan adaylar mülakat sınavına da girdikten sonra tercihlerini 5 Ağustos'ta tamamlamıştı. Ardından bugün itibarıyla da sonuçlar ve tüm taban puanlar belli oldu.

ATAMALAR NASIL YAPILDI?
Atama tercih kılavuzu kapsamında sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirildi. Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alındı. Eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanındı.

GÖREVE BAŞLAMAYANLAR HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLER NELER OLACAK?
Belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın süresi içerisinde göreve başlayamayanlar ile belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebeplerle göreve başlamama hâli iki ayı aştığı takdirde bu kişilerin atamaları iptal edilecektir.

Ataması iptal edilenler, bir yıl süreyle sözleşmeli öğretmenlik pozisyonlarına atanmak üzere başvuruda bulunamayacaktır.

Atama şartlarını taşımadıklarının anlaşılması nedeniyle atamaları iptal edilenler ile süresi içinde göreve başlamayanların yerine sözlü sınav sonuçlarının kesinleştiği tarihten itibaren altı aylık süre içinde puan üstünlüğüne göre atama yapılabilecektir.

Taban puanlar için TIKLAYINIZ.